رئیس کمیته شناسایی قارچ‌های سمی که از یک ماه پیش تمام نمونه قارچ‌های مصرفی مربوط به بیماران مسموم‌شده را بررسی کرده، می‌گوید: ۳ نوع قارچ سمی که مردم از دل طبیعت جمع‌آوری و مصرف کرده‌اند عامل مرگ و میر افراد بوده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ابریشم ، دکتر محمد رضا آصف دکترای قارچ شناسی و مسئول کمیته شناسایی قارچ های عامل مسمویت و مرگ میر هموطنانمان می‌گوید که از ۲۵ روز گذشته تمام نمونه‌های ارسالی از استان‌های غربی که مواردی از مسمومیت با قارچ و یا مرگ و میر در آنها گزارش را یک به یک در محیط آزمایشگاهی بررسی کرده و در نهایت به این نتیجه رسیده که سه نوع قارچ سمی عامل این مسمومیت‌ها بوده است.

او بر این نکته تاکید می‌کند که باید در مکان‌های رشد اینگونه قارچ ها تابلوی هشدار نصب شود و مردم مطلقا از محیط طبیعی  قارچ‌ جمع آوری و مصرف نکنند.

به گزارش فارس این سه نوع قارچ با نام‌های علمی lepiota brunneoincarnata ، hypholoma fascicualre و coprinopsis atramentaria شناخته می‌شوند.

براساس گفته‌های آصف، زمان طلایی درمان مسمومیت با قارچ سمی تنها ۶ تا ۸ ساعت است، اما متاسفانه علایم اولیه شبیه مسمومیت عادی است که برخی کادرهای درمانی به دلیل عدم آگاهی تنها به تجویز او آر اس و سرم بسنده می‌کنند. غافل از اینکه در این زمان کبد منهدم شده و نیاز به پیوند کبد وجود خواهد داشت. مصرف‌کننده قارچ بعد از طی این زمان طلایی به کما رفته و در نهایت این ماجرا به مرگ بیمار منجر می‌شود.

این دکترای قارچ شناسی بر این نکته تاکید کرد که مردم بابت سلامت قارچ های دکمه ای پرورشی و بسته بندی نگرانی نداشته باشند.

 

  • منبع خبر : فارس