دکتر نیکفر نماینده مردم لاهیجان ؛ طی اظهاراتی که در رسانه های خبری منتشر گردید ؛ پژوهشکده چای کشور را متهم به تقلب در عرضه چای معمولی بجای چای ارگانیک به بازار و سوء استفاده از اعتماد عمومی نمودند ...

دکتر نیکفر نماینده مردم لاهیجان ؛ طی اظهاراتی که در رسانه های خبری منتشر گردید ؛ پژوهشکده چای کشور را متهم به تقلب در عرضه چای معمولی بجای چای ارگانیک به بازار و سوء استفاده از اعتماد عمومی نمودند …
اثبات چنین اتهامی ؛ مستلزم ارائه مستندات علمی موجه میباشد و اگر چنانچه توسط پژوهشکده چای کشور و شرکت خصوصی مجری طرح ؛ مستندات محکمی ارائه نشود ؛ میبایست صحت ادعاهای نماینده محترم شهر لاهیجان را پذیرفت و در اینصورت بسیار تاسف انگیز خواهد بود که چنین اتحادی بین یک پژوهشکده دولتی و یک شرکت خصوصی ؛ برای عرضه یک محصول تقلبی بنام چای ارگانیک در کشور صورت پذیرفته است

آقای دکتر آزادی رئیس پژوهشکده چای کشور در مصاحبه آذرماه ۹۶ خود با رسانه های خبری کشور گفتند که :
قرارداد دانش فنی تولید چای ارگانیک در هفته پژوهش سال ۱۳۹۴، به عنوان یکی از هشت دستاورد فناورانه منتج به عقد قرارداد منتخب سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی رسیده است.
و بر اساس این قرارداد ، موفق به کسب گواهی چای ارگانیک در دو بخش باغ و فرآوری چای از یکی از معتبرترین سازمان های تایید کننده محصولات ارگانیک در اروپا (شرکت سرس از کشور آلمان) شده اند
آقای آزادی در سی ام فروردین سال ۱۳۹۵ در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) فرمودند که پژوهشکده چای طی یک قرارداد ؛ تولید چای ارگانیک را با شرکت چای “رفاه لاهیجان” منعقد نموده اند

چای ارگانیک چیست و چگونه تصمیم گرفته شد که تولید بشود ؟‌

در یک تعریف کلی ؛ چای ارگانیک از باغی تولید میشود که از کود و سم شیمیایی استفاده نمیکند و فقط مجاز به استفاده از کودهای آلی و دامی باشد ،
و پژوهشکده قرار بوده پس از قرارداد با این بخش خصوصی ؛ با تمامی توانایی علمی و آزمایشگاههای پیشرفته خود با داشتن ۱۵ نفر عضو هیأت علمی و چهار پژوهشگر زبده ؛ نظارت و ممیزی های لازم را بر تولید چای ارگانیک‌، طبق الزامات شرکت آلمانی سرس روی انجام بدهد

آقای نیکفر به استاندارد ها و ممیزی شرکت سرس المانی کاری نداشتند ایشان معتقد بودند که از ۳۵ هکتار باغ چایی در اختیار .. به دلیل عملکردهای ناقص و ضعیف بخش خصوصی ؛ کمتر از ۱۰ تن برگ سبز چای برداشت شده است.
و مسئولان مربوطه برای جبران این کمبود اقدام به خرید برگ سبز غیرارگانیک از بازار و جا زدن آن به‌عنوان محصول ارگانیک کرده‌اند.ه

آقای نیکفر گفتند که از آنجا یی که مصرف‌کننده ها قادر به تشخیص تفاوت بین محصول ارگانیک و نمونه. غیر ارگانیک آن نیستند بنابراین به‌راحتی محصول تقلبی را میتوان به مشتریان عرضه نمود و اگر شرکت خصوصی و پژوهشکده دولتی کشور مستنداتی دال بر ارگانیک بودن محصول فروخته شده نداشته باشند ؛ باید از شجاعت و روشنگری صادقانه نماینده شهرمان تجلیل کنیم

براستی داستان پشت پرده این توافقات چیست و میزان وفاداری بخش خصوصی به رعایت استاندارد های تولید چای ارگانیک چه میزان میباشد
چگونه میتوان به راستی آزمایی های لازم در ادعاهای آقای نماینده در خصوص تقلب و غیر ارگانیک بودن چای تولید شده رسید …

آیا داشتن گواهینامه کیفیتی از شرکت سرس آلمان که دارای اعتبار زمانی معینی میباشد ؛ تضمین کننده پایبندی تولیدکننده خصوصی به رعایت G M P و شاخص ها و الزامات آزمایشگاهی یک محصول ارگانیک در طول دوره آن گواهینامه خواهد بود ؟

کدام ارگان یا آزمایشگاه رفرنس و مورد قبول سازمان غذا و دارو باید ویژگی های ارگانیک ادعایی این شرکت خصوصی و پژوهشکده چای کشور را تایید بکند ؟

امیدواریم این شرکت خصوصی و پژوهشکده چای کشور ؛ مستندات آزمایشگاههای معتبر را دال بر ارگانیک بودن چای تولیدی بر اساس تاریخ های تولید ؛ برای شفافیت افکار عمومی منتشر نمایند

 

فریدون خوشبو

  • نویسنده : فریدون خوشبو